nieuwe coronamaatergelen vanaf 27/03/2021

Nieuwe coronamaatregelen geldend vanaf 27-03-2021
 
Op basis van de persconferentie na het Overleg Comité van 24 maart 2021 blijven de meeste maatregelen voor sport zoals aangekondigd op 22 maart gelijk. Enkel voor personen vanaf 19 jaar, wordt het toegelaten maximum aantal personen in een sportgroep gereduceerd van 10 naar 4 vanaf 27 maart. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau (federaal MB, federale FAQ) op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is.
Nu de scholen voor onze jeugdspelers gesloten worden is het van uitermate groot belang dat zij kunnen blijven voetballen, buiten in een veilige omgeving. Dit moment van sport en ontspanning heeft een immense waarde voor de spelers en speelsters en hun coaches. Voetbal Vlaanderen hoopt dat zoveel mogelijk clubs, binnen het veilig kader en regelgeving, trainingen blijven aanbieden. Het maakt een wezenlijk verschil in moeilijke tijden. Bedankt aan al onze clubs, spelers, coaches, ouders, vrijwilligers en ga zo maar door voor hun onaflatende inzet. Wij communiceren zeer snel onze speeldata voor jeugd en senioren voor het seizoen 2021 – 2022. We kijken er samen met jullie enorm naar uit!
 
Voor U6 t.e.m. U13 (G, P, IP) maken we jullie attent op het volgende (°2008 of later):
– Voor deze categorieën verandert er momenteel niets.
– Deze categorieën kunnen outdoor trainen met maximaal 10 spelertjes (excl. begeleiders). Indoor trainen is mogelijk maar bij voorkeur wordt er outdoor gevoetbald.
– Op training kunnen er wedstrijdvormen gespeeld worden, contact is mogelijk.
 
Voor U14 t.e.m. U19 (G, P, IP) maken we jullie attent op het volgende (°2007 t.e.m. °2002):
– Voor deze categorieën verandert er momenteel niets.
– Deze categorieën kunnen nog steeds met 10 outdoor trainen (excl. begeleiders).
– Op training kunnen er wedstrijdvormen gespeeld worden, contact is mogelijk.
– Indoor trainen is niet mogelijk voor deze categorieën.
Sport Vlaanderen adviseert om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.
Algemeen geldt nog steeds dat publiek niet toegelaten is bij trainingen, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter.
Deze regels gelden voorlopig tot eind april, dit wil zeggen dat de geplande jeugdwedstrijden voor de volledige maand april op ‘uitgesteld’ worden gezet.
 
Voor U20, U21 en ouder maken we jullie attent op het volgende (°2001 of vroeger):
– Voorheen konden deze categorieën outdoor trainen in een groep van 10, zonder contact.
– Vanaf 27-03-2021 kan er outdoor getraind worden in groepjes van 4 (incl. begeleiders) zonder contact.
– Op training kunnen er geen wedstrijdvormen gespeeld worden aangezien er steeds 1,5 meter afstand moet gehouden worden.